ZAHLASUJTE ZA CORPUS CHRISTI NA LUX AWARD

Zahlasujte za film CORPUS CHRISTI a pomôžte nám získať Cenu publika na LUX – the European Audience Film Award by the European Parliament and the European Film Academy. Hlasovať môžete na stránke:  https://luxaward.eu/en#voting

 

Nominácie

Na prvé vydanie diváckej ceny LUX boli okrem Corpus Christi nominované ďalšie dva filmy (Collectiv, Another Round). Ohodnoťte filmy, ktoré ste pozerali, pomocou bodovacieho systému: jedna hviezdička – zlé, päť hviezdičiek – vynikajúce. Hlasovanie sa otvára 13. decembra 2020. Hodnotenie môžete zmeniť do 23. mája 2021, kedy sa hlasovanie zatvára. Počíta sa iba váš posledný hlas. Náhodne vybraní účastníci budú odmenení: hlasovaním môžete získať príležitosť zúčastniť sa ceremoniálu udeľovania cien LUX, ktorý sa koná 9. júna 2021 v Európskom parlamente v Štrasburgu, alebo tiež na nasledujúcom ceremoniáli Európskej filmovej ceny v decembri 2021.

 

O organizátoroch

Európsky parlament a Európska filmová akadémia (EFA) v spolupráci s Európskou komisiou a organizáciou Europa Cinemas udeľujú novo razené ocenenie – cenu diváka LUX.

Toto nové ocenenie je postavené na Cene LUX, filmovej cene Európskeho parlamentu, ktorá bola založená v roku 2007 ako symbol záväzku Európskeho parlamentu ku kultúre, a na cene People’s Choice Award od EFA. Ako jeden z cieľov Ceny LUX pokračuje v budovaní mostov v celej Európe tým, že osvetľuje filmy, ktoré idú do jadra európskej verejnej diskusie.

Cena si kladie za cieľ posilniť väzby medzi politikou a občanmi tým, že vyzve európskych divákov, aby sa hlasovaním o svojich obľúbených filmoch stali aktívnymi protagonistami.

 

O filme Corpus Christi

Dvadsaťročný Daniel prejde v nápravnom zariadení pre mladistvých duchovnou premenou. Chcel by sa stať kňazom, ale s jeho trestným registrom na to nemôže ani pomyslieť. Keď ho prepustia a má začať pracovať v stolárstve v malom meste, prezlečie sa po príchode do kňažského a vďaka náhode sa začne starať o miestnu farnosť. Príchod mladého charizmatického pastiera rozčerí stojaté vody a miestna komunita, kruto zasiahnutá tragédiou, ktorá sa tu stala, môže s jeho pomocou začať pomaly liečiť svoje rany. Uspeje Daniel vo svojom poslaní? A za akú cenu?

Film bude premietaný s krátkym pred filmom SH_T HAPPENS.

Spolufinancované z programu Európskej únie Kreatívna Európa      

 

Ďakujeme za Váš hlas na stránke:  https://luxaward.eu/en#voting

LUX – the European Audience Film Award by the European Parliament and the European Film Academy